Tumma inte på erfarenheten hos din valda byggfirma i Stockholm

En erfaren byggfirma i Stockholm vet vikten av att arbeta helt enligt plan. Minsta avsteg från ritningen kan nämligen sätta hela ditt bygglov på spel.

Du som tröttnat på ditt lilla egnahemshus i huvudstadens södra förorter har säkert övervägt möjligheten att bygga till några extra kvadratmeter. Men hur ska du göra för att få utbyggnaden godkänd av kommunen? Många villaområden i södra Stockholm är skyddade mot alltför vidlyftiga utbyggnader, eftersom kvarteren ska se ut på ett visst sätt. Småhusen i Tallkrogen har exempelvis varit en het potatis under lång tid, där många bygglovsansökningar fått avslag.

En kompetent byggfirma i Stockholm kan vägleda dig genom stadens snåriga regelverk. Även efter att bygglovsansökan är genomförd finns det nämligen en viss risk för att bygget behöver avblåsas. Det gäller särskilt om det ser ut som om bygget inte går enligt plan.

En bra byggfirma jobbar enligt plan

Du behöver helt enkelt vara säker på att den byggfirma i Stockholm som utför din byggentreprenad följer såväl planering som ritningar till punkt och pricka. En erfaren byggfirma vet naturligtvis vad som står på spel, och vinnlägger sig om att göra allt rätt.

Men det finns faktiskt mindre nogräknade aktörer som inte tar kommunens spelregler på tillräckligt stort allvar. Och en sådan vill du inte råka ut för, när du väl fått tillåtelse att gå från ett småhus på 75 kvadratmeter till jämförelsevis bombastiska 120 kvadrat. I Stockholm är som bekant varje kvadratmeter värd sin vikt i guld.

6 May 2022