Takläggare i Västerås förskönar huset

Taket på ditt hus skall naturligtvis i första hand förhindra att vattnet från regn och snö tränger in. En takläggare i Västerås kan lägga om ditt hustak.

Ett hustak får inte alltid den uppmärksamhet som det förtjänar. Åtminstone inte förrän taket börjar läcka eller se grått och trist ut. Taket på ditt hus utsätts också för vädrets makter med störtregn och byiga vindar. Då sätts taket på prov och tegelpannor kan flyga iväg eller ställa sig på tvären.

Familjens hus ligger inte långt ifrån Mälarens strand. Villan är av äldre datum och har genomlidit flera vintrar. Du befarar att några tegelpannor kan ha knäckts till följd av blåst och efterföljande frost. Att klättra upp på taket för inspektion hör dock inte till din passion. Det får ett proffs göra.

Takläggare i Västerås undersöker taket

För att förebygga framtida vatteninträngning i ditt hus tar du kontakt med ett företag som sysslar med takläggning i Västerås. En takläggare kommer på besök och lämnar besked. “Det finns flera takpannor som är knäckta och dessutom behöver plåtar vid skorsten och på vindskivor bytas mot nya”.

Din första tanke är att reparera taket men takläggaren har ett annat förslag. “Du kan ju lägga ett helt nytt plåttak som kommer att ge huset ett modernt utseende och som samtidigt kommer att bli underhållsfritt och få lång livslängd". "Och om du funderar på att installera solceller på ditt tak i framtiden kommer ett plåttak att bli perfekt eftersom det har låg egenvikt”, fortsätter takläggaren.

8 Oct 2023