Solsäkra fönstren

Vem älskar inte solen? Men solen gör även att temperaturen höjs avsevärt inomhus sommartid och kan vara mycket besvärande. Solen bleker också inredningen i våra hem så de blir tråkiga med åren. Även fönstren behöver faktiskt skyddas från solen starka strålar. Sedan vet vi alla att solens UV-strålar är skadliga för oss människor.

Vad kan man då göra?

Det finns mycket man kan göra för att skydda oss mot solen. Det finns ett stort utbud av persienner, markiser och andra solskydd för fönstren. Men det är dyrt och kan vara skymmande. Ett populärt sätt att skydda mot solen på senare år är olika varianter av solfilm som knappt syns. Tonade rutor på bilar kännar alla till, men varför inte även ha det hemma på sina fönster?

Många fördelar

Att sätta in solfilm på bostadens fönster motverkar direkt och bevärande solljus. Detta ger i siin tur en betydligt mer behaglig inomhustemperatur. Självklart skyddar dagens moderna solfilmslösningar även mot solens farliga UV-strålar. Och som en bonus skyddas även själva fönstret, möbler och inredning mot tråkig solblekning. Och att skydda sitt hem eller andra lokaler mot solen med solfilm är också ett betydligt mer ekonomiskt alternativ jämför med dyra mekaniska solskyddd som till exempel markiser och skymmande persienner och gardiner.

Solskydd för olika behov

Det finns en rad olika varianter beroende på dina behov och önskningar. Det finns solfilm som kan ge en betydligt mörkare miljö inomhus, men det finns också varianter som knappt synt utan bara skyddar som solens farliga UV-strålar.

På kontor och offentliga byggnader ser man ofta solfilm som reflekterar utåt och skyddar effektivt mot insyn samtidigt som det tar bort dierkt solljus.

Solfilm för fönster

I butiker är det vanligt med solfilm som skyddar skyltfönstren mot att solbleka varorna, men ändå med god insyn. Solfilmen gör också samtidigt att fönstren blir extra tåliga mot stötar och slag.

När man väljer solfilm som solskydd vet man att det skyddar mot UV-strålarna på ett effektivt sätt. Den innehåller ett UV-filter som absorberar bort solens skadliga strålar. Det är både det synliga ljuset och UV-strålningen som gör att golv, möbler och övrig inredning bleks, och är därför ett bra sätt att skydda sin egendom mot att bli tråkigt blekt. 

Med solfilm i fönstren säger man att man ökar färgens livslängd med det dubbla. En annan orsak till att man väljer solfilm är att det sänker inomhustemperaturen betydligt vilken är nog så viktigt sommartid. 

1 Aug 2019