Smide Stockholm – kök på nya sätt

Eftersom smide är ett mycket hållbart, snyggt och lättbearbetat material så har det numera även tagit steget in i köken runt om i Stockholm med omnejd.

Den som börjar se sig om i hemmet efter allt som är skapat av metall kommer att hitta en hel del detaljer av olika funktion och storlek. Och även om fältet dras ihop och du enbart ska leta efter smide så kan du bli förvånad över hur användbart det är, och vilket brett fält av saker som skapats med smide.

Kanske har du ett trappräcke, en takdetalj, en grind eller någon typ av växtstöd som är i smide. Men det är inte heller omöjligt att du kan hitta smidesdetaljer i köket. Som en fläkt, en bänkskiva eller köksluckor. Och kanske till och med en spis eller grill.

Arbeta med smide

Idag finns det många företag som satsat på att arbeta med smide i Stockholm, som exempelvis Callixx Svets & Entreprenad. Det är företag som uppskattar arbetet med material som är hållbara och starka. Men som ändå är mycket enkla att forma och skapa allsköns detaljer med.

För när det kommer till smide så finns det nästan inga gränser för vad man kan skapa. Därför är det också ganska många som börjar jobba med smide för att hitta nya användningssätt och platser att sätta smide på. Även om det också finns en hel del människor som börjar arbeta med smide för att skapa detaljer eller konst för eget bruk i hem eller trädgård.

19 Aug 2023