Skaffa fönster med god kvalitet

fönsterfint

Har du gamla fönster? Funderar du på att byta dem? Att byta dem är ett stort projekt. Det är både resurskrävande och kräver en stor arbetsinsats. Därför bör man noga överväga vilka fönster som man vill byta till. Här finns en stor mängd variationer som man kan ta ställning till. Vilka slags fönster är det som du behöver, vill ha och som är mest praktiskt för dig?

För den som vill spara energi

ÄR det så att man helst vill spara energi och inte vill slösa den på att värma upp hela huset, eller elda för "kråkorna" – det vill säga helt i onödan – gör bäst i att överväga att skaffa sig Energifönster. Det innebär att det är fönster med högre grad av isolering. Sådana fönster, kostar lite mer än andra, har tre glas och ädelgas mellan fönsterrutorna. Det gör att isoleringen mellan fönster är tätt. Många som har installerat Energifönster har kunnat sänka sin uppvärmningskostnad och därmed bidragit till lägre uppvärmningskostnad.

För den som inte vill tvätta fönster

Den som inte vill tvätta sina fönster kan skaffa sig fönster som man inte behöver tvätta särskilt ofta. Sådana fönster har då en hinna som gör att fönstret inte blir lika snabbt smutsigt. När det sedan regnar, kommer smutsen bort. De nästan självtvättande fönster är mycket praktiska för alla som har annat att göra än tvätta fönster var tredje månad. Det kan även vara bra i bostadsrättsföreningar (BRF:er) som har fönster på höga höjder och där man helst inte vill tvätta fönster, liksom på kontorslokaler som har fönster som är svåråtkomliga.

För en säkerhetsmedvetna

Det finns så gott som okrossbara fönster för dem som är säkerhetsmedvetna. Skaffar man sig sådana fönster, riskerar man inga inbrott, då fönstret inte går att krossa och få in en hand genom. Genom att fönstret inte krossas, kommer man som inbrottstjuv ingenstans. Fönstret fungerar som ett effektivt skydd mot inbrottstjuvar.

För den som inte har tid att renovera

För den som inte har lust att renovera sina fönster med jämna mellanrum, är pvc fönster bland det mest praktiska. Ett pvc fönster är "gjutet" i ett stycke, med fönsterglas och fönsterbågar i ett enda stycke. Det finns pvc fönster med 3 glas, för dem som vill ha mer och bättre isolerade fönster. Pvc fönster behöver aldrig renoveras, då färgen på fönsterkarmar och bågar inte flagnar. De slits heller inte ut på samma sätt som andra fönster. Här kan du läsa mer om pvc fönster på: https://fonsterfint.se/pvc-fonster.

18 Sep 2019