Ska du renovera fönster?

Ska du renovera fönster? Bor du i Täby? Det allra lättaste sättet att renovera fönster är att anlita en snickare som är duktig på detta. Det är egentligen inte svårt att renovera fönster. Det är olika delar i en fönsterrenovering som alla kräver sin noggrannhet, men om du har många fönster måste du göra om jobbet lika många gånger som du har fönster. Om du bor i villa, kan det mycket väl hända att du har 10-12 fönster, och då tänka sig att göra om samma jobb 10-12 gånger kommer att ta dig flera månader – om arbetet ska bli bra och lika noggrant gjort på alla fönster.

Så här bör du göra vid fönsterrenovering

  1. Börja med att ta loss fönster – lägg sedan fönstret på ett arbetsbord. Det är det lättaste sättet att kunna jobba med fönstret.
  2. Avlägsna all gammal färg. Först måste all den gamla och flagnande färgen bort. Det lättaste sättet är att antingen använda sig av en värmeluftspistol, då är det bara att stryka bort färgen när den har smält. Ta även bort all fogning och isolering.
  3. Avlägsna beslag och måla med rostfärg – ta bort beslaget och måla om det med en rostfärg. Låt dem sedan torka ordentligt innan du skruvar i dem igen.
  4. Isolera glaset på fönstret – om du har tagit bort glaset kan du sedan putsa glaset ordentligt innan du lägger tillbaka glaset. Isolera fönsterglaset också.
  5. Grundmåla fönstret och isolera – sedan är det dags att grundmåla fönstret. Se till att ha nytt och fräscht isoleringsmaterial som du sedan använder på det renoverade fönstret.
  6. Måla till sist i valfrig färg – till sist har du bara det roliga kvar; att måla om fönstret i den färg som du vill ha det i.

Anlita snickare i Täby

Om du inte vill göra arbetet själv kan du alltså leta efter en snickare som är duktig på fönsterrenoveringar. Börja då med att googla "snickare Täby" Så att du får tag i en duktig snickare i Täby. Ta kontakt med lite olika som hamnar högst upp på Googels hemsida med förslag på olika snickare i Täby. Fråga vad en sådan tar för pris för att utföra en fönsterrenovering. Ta också några referenser som du sedan även följer upp så att du kan välja ut en som är noggrann och som har F-skattsedel, vilket är nödvändigt för att du ska få dra av på Rot-avdraget för arbetet med dina fönster. Här kan du läsa mer.

30 May 2019