Så kan du hitta hantverkare till renoveringen

Det är inte lätt att hitta hantverkare, som man både kan lita på och som är kunniga, noggranna och som inte är alldeles för dyra. Vad ska man tro på? När de själva annonserar om sina tjänster, är de ju alla båda noggranna och pålitliga. Ändå stämmer ju det inte alltid att alla hantverkare är ärliga, pålitliga eller noggranna, men dyra är de allihopa. Hur ska man veta vilka man kan lita på? Här går vi igenom några viktiga kriterier som kan vara till hjälp när man vill hitta pålitliga, kunniga och bra hantverkare för sin renovering hemma.

Skatteverket

Skatteverket har kontroll på de allra flesta hantverkare, och i alla fall de som är pålitliga och ärliga och som betalar in alla sina skatter. Här får du en hel del information om dem om du begär det. Alla uppgifter som kommer in till Skatteverket är allmänna handlingar, och vem som helst kan få ut de uppgifterna. Inte bara journalister. Ett företag måste ha F-skattsedel för att man ska kunna dra av på Rot-advraget för arbetet, vilket är nödvändigt för alal som funderar på att anlita hantverkarna.

Omdömessajter

På olika omdömessajter kan man läsa om vad andra, som har anlitat hantverkarna innan har tyckt om deras tjänster. Man ska väl ta det lite med en nypa salt, men är det väldigt många som skriver samma saker, bör man tro på vad som skrivs. Alla kan ju inte ha fel, eller hur? Om ett företag får väldigt många som är missnöjda med deras tjänster är det något lurt med dem.

Grannar och bekanta

Är man fortfarande osäker, kan man alltid fråga ens grannar och bekanta om de vet om något bra hantverksföretag. Har grannarna anlitat ett företag som de är nöjda med är ju chansen stor att även du kommer att bli nöjd med dem.

Googla husrenovering i Stockholm

Är du fortfarande osäker och funderar, kan du alltid googla "husrenovering Stockholm", om det är i Stockholm som du bor och önskar dig en husrenovering. Sedan kan du ta kontakt med några av de företag som Google föreslår för dig och som erbjuder sig just husrenovering i Stockholm. Be de olika företagen sedan om offert och referenser. Sedan är det lika viktigt att följa upp referenserna och kontrollera så att de är bra. De brukar säga en hel del om huir företaget sköter både jobbet och kundkontakterna. Vill du läsa mer om ett bra hantverksföretag som utför husrenoveringar i Stockholm? Läs då mer på: https://www.husrenoveringstockholm.se.

21 Mar 2019