Så får du snygga fönster i Stockholm

Det kommer och går trender när det kommer till gardiner. Ett tag var det mycket populärt med stela panelgardiner, som man hängde i en panel och kanske hade flera olika slags panelgardiner hängande vid sidan om fönstret. Då hängde man upp snygga gardinstänger i gjutjärn eller i något annat fint material. Sedan kom trenden med tunga gardiner och som numera ska hänga i taket för att man ska få känslan av rymd och att fönstret är större än vad det kanske är.

Numera är det mörka och tunga gardiner som är populära, i motsats till de ljusa och tunna gardiner som var populära för bara någa år sedan. Den som är inne på rosa, gillar de slags gardiner som numera är populära. Förutom gardiner har vi andra inredningsdetaljer som passar i fönster, förutom gardiner. Här går vi igenom de andra slags solskydd som passar bra som inredningsdetaljer för fönster.

Jalusier

När det kommer till jalusier kan du använda dem som inredningsdetalj på samma sätt som gardiner. Jalusier är liknande som persienner men utan lameller och som rullgardiner, utan att ha en fjäder som dullar upp dem med ett litet ryck. Jalusier blir mer som gardiner som du rullar upp för hand. Jalusier behöver heller inte vara av tyg utan kan lika väl vara av strå eller bambu. 

Persienner

Persienner har de flesta ett förhållande till. Vi har alla sett sådana i de slags fönster som har funnits i fönster i flersfamiljshus från 1950- och 60-talet. De var fula och trista och var ljusgrå och på den tiden fanns det inga andra än i fult aluminium. Numer finns det i flera färger och material. De finns i träppersienner, i vilken färg som du själv önskar och i material som du önskar. Ett tag var det populärt med persienner i tyg som hängde längs hela väggar.

Markiser

Markiser är även de slags solskydd som vi har sett. Finns på nästan alla slags hotellfönster och restaurangfönster med självaktning. De gör nästan vilket hus som helst från koja till slott och skänker ett lyxigt utseende till alla slags fasader. Vill du lyfta en husfasad ska du montera markiser på fönster. Gärna i en färg som matchar resten av husfasaden. Markiser är också det mest effektiva solskyddet när det kommer till altaner, och på balkonger.

När man ska välja leverantör

Att välja markiser kan vara en grannlaga uppgift. Särskilt när det kommer till markiser som ska matcha en husfasad. Det brukar ofta vara en investering som förbättrar husets utseende och ger en lyxig känsla till husets utseende. Välj gärna markiser som matchar fasadens färger och byggmaterial. Rätt väalda markiser lyfter hela husets utseende. Läs mer om snygga markiser på: http://www.markisersollentuna.se.

3 Dec 2018