Så får du asfaltering i Stockholm att betala sig själv

Du som har trädgård men inget intresse för trädgårdsarbete bör överväga asfaltering. Stockholm har stor brist på parkeringsplatser, så det kan bli en bra affär.

För den husägare som inte har något som helst intresse för trädgårdslivet kommer här ett kontroversiellt förslag: asfaltera över hela trädgården. Du slipper så mycket besvär, och vinner en hel del. Du behöver till exempel aldrig klippa gräsmattan eller dra upp ett enda ogräs. Och kanske kan du till och med omvandla din gård till en lukrativ affärsrörelse genom att hyra ut parkeringsplatser till boende i området.

Kanske tvekar du ändå inför en asfaltering. Stockholm är redan så fullt av betong och cement – ska du verkligen öka på den kvoten? Men kom då ihåg att du inte alls är begränsad till att bo omgiven av en asfaltsöken. Genom att arbeta med krukor och växthus kan du få till små prunkande oaser även på kvarterets nya parkeringsplats.

Asfaltering ger oanade möjligheter

Särskilt kan asfaltering i Stockholm leda till att gården betalar sig själv. De flesta som bor i Stockholmsområdet vet hur svårt det är att få tag på en parkeringsplats, och många är beredda att betala dyra pengar även för en p-plats som ligger en bra bit från där de faktiskt bor. Jämfört med att behöva ständiga parkeringsböter tjänar även dina hyresgäster till bilägare på affären.

I dag gäller det att tänka utanför boxen, och se de möjligheter som inte andra ser. En asfaltering kan vara början på en helt ny karriär som parkeringsplatsmagnat.

30 Apr 2022