Renovera fönster viktigt för husets hållbarhet

Behöver du måla om fasaden? Oberoende vilket byggamterial som ditt hus är byggt med, behöver man då och då måla om det för att det ska hålla så länge det bara är möjligt. Har man ett putsat hus, bör man se över putsen innan man målar över. Om man inte gör det är risken stor att man "målar in" och täpper till fukten så att den arbetar sig inåt fasadväggen. Då får man stora skador på huset. Har man träpaneler på fasaden, bör man alltid kontrollera så att det inte finns någon panel som är trasig, rutten eller skadad på något sätt. Om så är, bör man byta ut den innan man målar om huset. Även ett hus med tegel går alldeles utmärkt att måla om. Även här bör man kontrollera tegelplattorna innan man målar om.

Se även över fönster och grunden innan du måla om fasaden

Målar man om hela huset, blir det ofta en stor skillnad när man sedan ser fönster som kanske inte heller har fått någon renovering på några år. Skillnaden mellan den nymålade fasaden och fönster blir ofta för stort för att det ska bli snyggt. Då är det bättre att även se över fönster på samma gång som man målar om fasaden. Just fönster är särskilt utsatta på fasaden. Om man inte råakr ha underhållsfris fönster, bör man se över dem minst vart tionde år. Det är ofta fönsterkarmar och fönsterbågar som är känsliga för väder och vind. Innan man målar om fönster bör man på samma sätt som med fasaden; kontrollera fönstrets karmar och bågar. Finns det något som har gått sönder, har slitits ner eller som är skadat bör det bytas ut innan man målar om fönster. 

I Stockholm finns det kring 5.000 hantverkare

Bor man i Stockholm, och framför allt om man till exempel är nyinflyttad till Stockholm, kan det vara svårt att veta vilken målerifirma som man kan anlita. När det finns så många, vet man att det altlid fånns en och annan som försöker fuska med arbetet. Det vill man ju som kund inte vara med om. Då är det mycket viktigt att kontrollera upp företaget som man vill anlita. Googla "Målerifirma Stockholm" så att du får några försalg på målerifirmor som finns i Stockholm. Och bor man inte i Stockholm är det bara att skriva in den ort där man bor för att få förslag av Google som är relevant för dig. Läs mer här om en målerifirma i Stockholm: http://www.målerifirmastockholm.biz.

31 Aug 2018