Proffsig golvslipning i Stockholm med garanti

Sedan ROT-avdraget infördes lönar det sig verkligen att ta hjälp med golvslipning i Stockholm. Men det finns några saker som kan vara bra att tänka på.

Tack vare ROT-avdraget behöver man inte skjuta upp golvslipningen tills man själv har tid att renovera golven. I stället kan man anlita ett proffs och få perfekta golv på bara några dagar. Att det tar mer än en dag beror på att trägolv också behöver ytbehandlas med olja, vax eller lack.

Utan en tålig ytbehandling kan smuts tränga djupt in i träet och ge golvet bestående fläckar. Ett obehandlat golv slits också snabbt och onödigt mycket, vilket förkortar golvets livslängd avsevärt. När man väljer ytbehandling kan det vara bra att tänka på att vissa ytbehandlingar som lack och vax skyddar bättre, vilket gör att de passar särskilt bra i exempelvis ett kök eller hall.

En golvslipning behöver en efterföljande ytbehandling

En ytbehandling är praktisk och skyddar träet. Men den har också betydelse för golvets utseende och känsla. Många tycker om att använd olja som efterbehandling eftersom träets ådringar framhävs och ytan känns varm och mjuk att gå på. Men oljade trägolv är känsliga mot väta och spill och är man inte snabb med att torka upp blir golvet fläckigt.

Enda sättet att få bort fläckarna från ett oljat trägolv är att slipa om det. Tycker man att det är svårt att välja ytbehandling till trägolven kan man alltid rådfråga det företag som man valt ska utföra ens golvslipning i Stockholm. De vet vad som passar och kan även tipsa om hur man bäst ska sköta om trägolven för att de ska hålla sig snygga så länge som möjligt.

7 Aug 2022