Populärt med glasräcken

Det har blivit alltmer populärt med glasräcken på olika balkonger, altaner och bryggor. Det är inte så konstigt då räcken som är tillverkade i glas, inte isolerar utan bevarar rymden som man får när man har full utsikt mot naturen. Glas istället för annat material gör att du kan tillgång till hela utsikten. Med glaset genomsläpplighet av ljus och utsikt bevarar man synen på naturen som en del av huset och gör att huset inte blir en isolerad del som bryter av mot den natur där det är placerat. Kanske det är därför som glasräcken är så populära?

Miljövänligt material

En av orsakerna till att det är så populärt är att det är så pass miljövänligt. För oss konsumenter är det en av de viktigare egenskaperna med glasräcken, att materialet till så gott som 100 procent är återvinningsbart. Över huvudtaget är glas återvinningsbart. Det går alldeles utmärkt att smälta ner glas och återvinna det. Däremot är det inte bra med glasräcken som innehåller för mycket kemikalier som inte går att återvinna. Om du funderar på att skaffa dig glasräcken är det viktigt att fråga leverantören om ur miljövänligt det är med just det slags glasräcken som du funderar på att bygga med.

Trendigt utseende

Glas har verkligen seglat upp som ett av de mest trendiga material som man gärna använder både till fasaderna och som material att bygga balkong- och altanräcken av. Överlag har det blivit alltmer populärt med glas, med allt större fönster, glasdörrar och hela väggar av glas. Det är inte så konstigt då glas skapar ett exklusivt utseende.

Installera det hos dig?

Har du funderat på att installera ett glasräcke, glasdörr eller en glasfasad hemma hos dig? Här finns många olika slags leverantörer av till exempel glasräcken. Särskilt i Stockholm är det många privatpersoner som vill montera glasräcken både inom- som utomhus. Använder man sig av glasväggar inomhus får man ett ljusare inredning, som ger full insyn oh som inte stänger in människor eller rum. Skaffar man sig glasväggar, glasdörrar och glasräcken får man ett material som kräver minimalt med underhåll. Glas slits inte ut på samma sätt som annat material. Däremot räcker det med att tvätta glaset då och då. Inget annat underhåll krävs. Du behöver inte skrapa det, inte måla det, inte ersätta det för att materialet har slitits ut. Vill man få glaset tonat kan man få det. Om man vill ha ett glasräcke i ett mörkare glas kan man få det. Läs mer om glasräcken som man kan få tag i Stockholm på: https://www.glasräckenstockholm.se.

7 May 2019