Populärt med eldstäder i Stockholm

Det är mycket populärt med att ha en eldstad eller en braskamin i husen i Stockholm. Att ha antingen en öppen spis, braskamin, kakelugn eller något annat är så pass populärt att det genast höjer värdet på bostaden när den väl säljs. Har man en sådan i sin bostad kan man genast få några tusenlappar mer för sin bostad. Så varför inte skaffa hem en braskamin? Om du gör det nu, får både du som nu bor i bostaden och nästa person som flyttar in efter dig njuta av den.

Hitta braskamin som passar bostaden

Om du inte vet någon braskamin som du kan skaffa till din bostad kan du alltid googla "braskamin Stockholm" för att få veta om några leverantörer till braskaminer som kan passa till ditt hus. Sedan är det bara att se om de har en webbutik så att du kan se vilka braskaminer som de erbjuder och vad de kostar och vad som kan krävas i din bostad för att kunna installera en sådan. Då är det bara att leta efter en braskamin som skulle kunna passa i din bostad till både utseende, pris och storlek. De flesta kan vara mellan 10.000-50.000 kronor. Sedan är det viktigt att tänka på vilket slags material som du vill använda i braskaminen. Man måste inte alltid ha ved i en braskamin. Här finns olika material som man kan använda beroende på vilken slags kamin som man har skaffat sig. Här kan man elda med både ved och pellets. Det är bäst att fråga en leverantör om vilka slags bränsle som passar just den kamin som du funderar på att använda och skaffa hem till dig.

Finns braskaminer med olika utseende

Det finns alla slags braskaminer med dold eller öppen eld. De flesta vill ändå se själva elden och inte bara känna värmen från den. Då är en glaslucka det bästa sättet att se elden, men inte förlora värmen, såsom det var med de öppna spisarna som man använde förut. De var bara varma för kråkorna uppe på taket. De värmde varken de boende eller huset där de öppna spisarna fanns. Med dagens braskaminer får man numera både och, och inget slöseri med värme till kråkorna på taket. Så ta kontakt med en leverantör som både kan hjälpa dig med installeringen, praktiska frågor om bränsle till braskaminen och eventuell reparation, renovering av rökkanaler och allt som rör braskaminen. Det är bäst.

10 Jun 2019