Neddragna persienner kan också stänga tjuvarna ute

Känner ni er beskådade? Speciellt på morgonen och kvällen vill man själv kunna reglera eventuell insyn. Med hjälp av bra persienner kan man stänga både grannar och ljus ute om man vill.

Funderar ni på att installera persienner i era fönster? Persienner är också bra då de även förhindrar insyn för eventuella tjuvar som vill bryta sig in. Vet de inte vad för slags hem det är innanför persiennerna minskar risken betydligt att de verkligen bryter sig in. Så persienner fungerar lite som ett inbrottsskydd samtidigt som det gör det möjligt att reglera ljusinsläppet under dagen för en själv. Många köper den billigare varianten av persienner som monteras utanpå fönstret och gör jobbet själva. Det kan fungera ett tag, men den slags persienner brukar inte hålla särskilt länge. Har man dessutom småbarn finns det risk för att barn fastnar i persienntråden som brukar hänga lös vid sidan om.

Anlita en firma som kan persienner och slipp solfjädern i fönstret

Det allra bästa vid installation av persienner i Stockholm är att kontakta en firma specialiserade på solskydd. Då kan man vara säker på att man får högkvalitativa persienner som både håller och fungerar i många år. De flesta företag som säljer och installerar persienner erbjuder kostnadsfri rådgivning på plats där olika lösningar diskuteras fram och mått tas. Sedan får man en offert på vad det kommer att kosta med de olika alternativen. Man behöver inte välja den typiska grå-vita persiennen. Idag finns persienner i de flesta kulörer. Efter beställning tar det sedan mellan två till tre veckor innan man har persiennerna på plats. I leveransen ingår montering så att persiennerna går smidigt att dra upp och ner. Man slipper det vanliga trasslet med persienner som fastnar och hänger som en solfjäder i fönstret.

Välj en leverantör specialiserad på solskydd

Då man väljer leverantör är det en god idé att vända sig till någon som säljer allt inom solskydd. Kanske finns det något som skulle passa bättre än just persienner eller något som kan komplettera? Kanske en markis? Ett företag som säljer mer än persienner kan ge bra och användbara tips som fungerar för just era behov. Be om några referenser och fråga vilka andra kunder företaget har. Ganska ofta så hittar man också den informationen på företagets hemsida men det kan vara bra att fråga i alla fall. I vissa fall kan det också vara bra att kolla upp referenser.

25 Feb 2020