Markiser som förskönar fönster

Har du sett något hus som plötsligt har fått markiser vid sina fönster? Plötsligt har det enklaste huset med medioker fasad förvandlats till ett riktigt slott. Det är markiserna som gör det. Markiser ger en touch av lyx. Markiserna kan vara en riktig färgklick, om det är det man önskar. De kan vara så mycket mer än bara solskydd.

Fram för allt kan de göra fasaden snyggare. Det är alltid en viss touch av lyx när någon har monterat markiser intill fönster, eller altan. Det finns ju numera markiser som man kan dra ut i sidled som bildar vindskydd om man hellre vill ha det. Det finns markiser som tål lite regn men som sedan dras in automatiskt när det börjar regna.

Markiser som bildar tak

Man kan även montera markiser som bildar ett tak över matplatsen utomhus. Det gör matplatsen mysigare. Sådana måste då monteras med en stödjande mittbalk så att man verkligen kan fälla ut markisen långt ner. Har man ett fönster mot väster, så kanske man vill kunna skydda fönstret mot en nedgående sol.

Balkongmarkiser ramar in den

Har man inget hus kanske man vill ha en markis över balkongen. Då kan man få ett tak över balkongen på liknande sätt som markisen övre altanen fungerar. Även här kan man tänka på fasadens färger och välja en markis som passar till både balkongen och fasaden. En balkongmarkis kan gott och väl vara så stor att den täcker hela balkongen. På så sätt kan man ha ett extra sommarrum. Då kan man vistas ute på sin balkong hela sommardagarna eller så länge man vill.

Bor du i Tyresö?

Bor du i Tyresö och önskar dig en balkongmarkis där? Tyresö är en ganska typisk förort med nära till både skärgård och natur. Det tar bara någon halvtimme att åka in till Stockholms centrum med buss och många pendlar därför mellan skärgårdsliv i Tyresö till arbetet i Stockholm. Tyresö har seglat upp som förorten där det är lättare och mindre tryck på villorna och priserna. Det finns många funkishus med fina fasader där markiser passar mycket väl på husfasaderna. Om du behöver markiser och bor i Tyresö så kan man googla "markiser Tyresö" så får man några förslag av Googles sökmotorer på markiser som man kan ringa till och jämföra priser på olika markiser som man kanske funderar på att skaffa till sitt hus i Tyresö. Får man napp på några i närheten kanske man kan gå till markishandeln och bli inspirerad på plats.

21 Dec 2019