Målaren i Stockholm som räddade sommaren

Det är en otrolig skillnad mellan ett slitet och ett målat föremål. På ett kick kan saker bli som nya igen. Något en målare duktig målare i Stockholm kan fixa.

Kerstin var i sitt esse. Det var snart dags för årets kompisträff och i år var det hennes tur. Det var mycket som skulle ordnas. Men hon fick hjälp. Det allra viktigaste var att den otroliga solterrassen. Snickarna hade gjort ett fantastiskt jobb och hon kunde redan ana väninnornas avund.

Nu var en målare, Krister från Stockholm, på väg. Staketet skulle målas i vitt. Golvet skulle bli vitbetsat. Hon hade visualiserat det med en gång när hon bestämt sig. Långbordet med mat och maken Gunnar som skulle agera grillmästare vid den nya skrytgrillen, som Kerstin kallade den gigantiska tingesten.

Målaren instruerar

Målaren från Stockholm kom i sin bil och rullade in på grusplanen framför huset. Sen gick han flera vändor fram och tillbaka för att få med sig alla saker som penslar och färg. Han var riktigt trevlig, några år tidigare hade målaren snyggat till bastun. Han förklarade nu att alla måste hålla sig borta och inte gå på altangolvet innan det var klart.

Det torkade ganska snabbt, men det var bättre ju längre de kunde vänta. Men innan han tog itu med golvet målades staketet med flera lager. Det såg fantastiskt ut. De väntade suckande på golvet, men de höll sig undan. Till sist kom belöningen. Dagen efter att soldäcket kunde tas i bruk kom utemöblerna och gjorde allt perfekt.

30 Sep 2022