Målare Bromma - frågor & svar

Funderar du på att måla om i ditt hem i Bromma? I samband med att man ska måla om så ställs man alltid inför några frågor. Vilken färg ska jag välja, vilka verktyg behöver jag - och ska jag måla på egen hand eller anlita en målare i Bromma?

Vi skulle definitivt säga att det senare alternativet är betydligt mer gångbart än vad många vill göra gällande. Många privatpersoner målar på egen hand och med, milt uttryckt, blandade resultat som följd. Varför anlita en målare i Bromma - och till vad? Vi reder ut detta genom att svara på några vanliga frågor. Enligt följande:

Varför välja en målare i Bromma?

Av den enkla anledningen att du kommer att få ett bättre resultat. Det gäller i allra högsta grad om du tänkt dig en målning av fasaden. Där handlar det om mer än bara estetik - färgen ska även ge skydd till det underliggande materialet. Även på insidan och vid interiörmålning så finns det ett värde i att ta hjälp. Det tar tid att måla rätt och det kräver kunskap och koncentration. Det är inte ett jobb som du stökar av under en kväll och i synnerhet inte om du redan arbetar heltid. Den avgörande faktorn till varför du bör överväga en målare i Bromma handlar om Rot-avdraget. Genom detta kan du dra av 30% av den totala arbetskostnaden.

Kan en målare ge rådgivning?

Ja, och numera så kan detta ske digitalt. Genom att använda datorn så kan du boka in ett möte med en målare, visa denna vad som ska målas och där hen sedan hjälper dig med att hitta rätt färg - och givetvis också räknar på jobbet.

Jag vill tapetsera - kan en målare göra detta?

Om det är svårt att måla så ska vi inte ens nämna tapetsering. Även om dagens modeller ger en lite enklare väg från start till mål så handlar det fortfarande om ett svårt jobb med mycket svinn. Det senare gör att kostnaderna tenderar att sticka iväg ganska rejält när privatpersoner tapetserar. Har du investerat i nya, dyra tapeter från exempelvis William Morris så handlar det om ganska mycket pengar och du vill inte se att en massa vådor tvingas slängas i soporna. Genom att anlita en målare får du ett perfekt resultat till ett bra pris!

8 Dec 2022