Lösningar för solljus, rumsavdelning och förvaring

Lyser solen in och irriterar dina ögon när du sitter vid bordet och ska jobba? Har du för många saker framme och vill dölja dem temporärt eller mer permanent? Vill du snabbt kunna byta miljö?

En gardin är perfekt att använda till solskydd eller rumsavdelning. Om du någon gång blivit irriterad över att solen lyser in rakt i ögonen när du ska jobba så kanske du ska fundera på att hänga upp en lamellgardin. Kanske älskar du solens strålar och vill att de ska skina in så mycket som möjligt men upplever att du stundtals behöver ett skydd mot allt ljus. Ett annat behov kan vara att skärma av några delar i rummet eller för att dölja lite bråte. Hur bra är inte det om du skulle ha det lite trångbott eller bara vill dölja en vägg vid vissa tillfällen. En lamellgardin kan vara lösningen på flera situationer du aldrig tidigare tänkt på.

Flexibla lösningar

Låt säga att du har en lokal du använder till olika behov. Ibland som föreläsningssal och andra gånger kanske den fungerar som en tränings- eller yogasal. Visst vore det bra om det på ett enkelt och smidigt sätt skulle kunna gå att dölja en whiteboard eller lite prylar som behövs för det ena ändamålet när det är dags för det andra. Att sätta upp en lamellgardin är ett enkelt, snyggt och praktiskt sätt att kunna kombinera ditt utrymme till flera ändamål. Det går att få tag i specialanpassade och måttbeställda gardiner för att du ska få det precis som du vill ha det. Om väggen eller taket sluttar är det bara att anpassa måtten och sedan passar det perfekt efter dina behov. Vill du ha det lekfullt och blanda färger eller ha några i en färgskala du själv tycker om är det möjligt. Uppskattar du en stilfull mer strikt färgskala har du det att välja på.

Mått och mörker

Den vanligaste bredden för själv lamellen ligger på 127 mm, ett annat vanligt mått är 89 mm. Med lite tur och envishet går det även att få tag i mer sällsynta mått. Du kan också få tag på lameller som är mer eller mindre heltäckande om du skulle ha behov att att mörklägga ett rum. Nu tror du kanske att du behöver mäta, klippa och anpassa längden när du får hem dina måttbeställda lamellgardiner men så är inte fallet. Att kommer färdigt och redo att monteras.

16 Mar 2020