Letar du fönster i Stockholm?

Är det dags att byta fönster? Sommaren och våren är den bästa tiden på året just för fönsterbyten. Tar man bort fönster under vintern, fryser ju hela huset så gott som i hjäl. Om det nu inte råkar vara så att ingen bor där, men det brukar ju bara vara så i undantagsfall. Ska man bo kvar unde fönsterbytet, bör det vara som nu, på sommaren när det inte spelar så stor roll om fönstret är öppet eller inte. Så vilka slags fönster är det som du önskar dig? Det är ju inte bara storleken på fönstret som behöver avgöra vilka slags fönster som du ska köpa. De finns ju så många olika slags fönster som du numera kan välja till din bostad.

Karmfasta fönster för total isolering

Den som vill sänka sina uppvärmningskostnader bör skaffa sig fönster som verkligen håller tätt mot kylan. Det finns särskilda Energifönster som håller emot och är särskilt täta, men det finns även fönster som inte en s går att öppna för att hålla så tätt mot kylan som det bara går. Det kan man ha på vissa fönster i bostaden, om man vet att man absolut inte vill öppna fönster, eller om man vill hålla eventuella inbrottstjuvar borta.

Helt underhållsfria fönster

Är man less på att renovera, och att renovera fönster är väldigt tidskrävande och tar mycket av ens energi, då kan man skaffa sig helt underhållsfria fönster. De är då tillverkade i aluminium, eller vanlig plast som inte tar åt sig av smuts, fukt eller något annat som kan slita på fönster.

Vridbara fönster

Vill du, kan du köpa vridbara fönster. Då öppnar du dem så att de kan vrida sig i nästan 360 grader. På så sätt kan du tvätta fönster utan att behöva öppna dem inåt och någon kan ramla ut ur fönstret. Har man små barn hemma och bor högre än 1 meter från markytan vill man säkerställa att varken barn eller husdjur ramlar ur fönstret. Med vridbara fönster, säkerställer man att ingen kan ramla ur dem.

Ljustunnel från taket

Visste du att man kan skaffa sig dagsljus med en ljustunnel som man installerar från taket ner till rummet som du önskar dig ljuset? Det är ett otroligt fenomenalt sätt att få in dagsljus, om du inte kan ha fönster i rummet. Ljuset följer dagsljuset så att rummet blir mörkare när kvällen kommer. På så sätt får man in dygnsrytmen utan att ha fönster i rummet. Läs mer här.

27 May 2019