I Stockholm är taksäkerhet A och O för en säker trottoar

I Stockholm är husen höga. När snö och is börjar smälta riskerar folk på trottoaren att få den i huvudet. Som fastighetsägare är taksäkerhet ditt ansvar.

Varje vinter och vår kommer flera nyheter om att någon har fått en istapp i huvudet någonstans i Stockholm. Husen ligger tätt och är ofta ganska höga, vilket gör ras från tak till en allvarlig risk. Att få is rakt i skallen kan resultera i stor skada eller till och med i dödsfall.

Vad många fastighetsägare inte tänker på är att de själva är skyldiga att hålla sina hustak fria från snö och is som kan trilla ner på förbipasserande. Om olyckan är framme är det med andra ord du som fastighetsägare som bär ansvaret. Därför är taksäkerhet i Stockholm extra viktigt.

Taksäkerhet minskar risken för olyckor både på och nedanför taket

Ett bra sätt att försäkra dig om att snö och is hålls borta från ditt tak är att teckna ett avtal om snöskottning från taket. Det är nämligen ganska farligt att halka omkring uppe på ett tak högt upp så det är säkrast att anlita någon som vet vad de gör.

Dessutom måste ju snön ta vägen någonstans. Du kan ju inte bara skyffla ner den på gatan, för då gör du bara risken för olyckor större. Var rädd om dina medmänniskor och var en del av lösningen istället för att orsaka fler rubriker. Se till att ditt tak blir skottat!

6 Mar 2023