Hitta inspiration till nya markiser – Lidingö

Behöver de gamla markiserna bytas ut? Eller är det dags att sätta upp de första för att skydda mot solen? Börja med att ta in inspiration från flera håll innan du bestämmer dig för modell, färg och storlek. Här hittar du idéerna. 

Våga fråga – Grannarna

Ta en promenad i din omgivning och du kommer se att många har markiser – som du kanske aldrig lagt märke till förr. Det är inte förrän man själv ska köpa in något nytt som man får upp ögonen för hur andra har det. Ser du något som är snyggt eller annorlunda så våga fråga. 

Det finns även en fördel att fråga grannar och vänner om vilket företag de anlitat för att montera markiserna. När det kommer till hantverkare finns alltid en fördel att försöka hitta goda referenser och därmed välja utifrån detta. 

Digital rundvandring – Hemnet

Hemnet är inte enbart för de som vill köpa eller sälja sin bostad. Det är många som använder webbplatsen för att få inspiration till inredning, renovering eller ombyggnation. Istället för att följa inredningstidningar, där rummen ibland sätts iordning enbart för vissa reportage, ger Hemnet en riktig inblick hur människor verkligen bor. 

På Hemnet kan du söka efter en speciell gata eller område. Välj Lidingö och du kommer se vilka hus som för tillfället ligger till försäljning. 

Återförsäljare 

Beroende på storlek på markiserna kan dessa hittas hos olika butiker. Är det mindre och enklare modeller kan de hittas hos byggvaruhus och större varuhus. Önskas istället måttbeställda, motordrivna eller stora markiser är det istället persienn- och markisbutiker som behöver besökas. En fördel med dessa är att de även alltid erbjuder servicen med att komma ut till kunden och sätta upp markiserna. Detta kostar visserligen extra men att köpa en färdig paketlösning är otroligt smidigt och enkelt. 

Om man ser på Google Maps finns det två större återförsäljare av markiser på Lidingö. Om man åker på Lidingövägen till Lidingö ligger första återförsäljaren ca 1,5 km in på ön. Den andra ligger mer söderut i området Käppala och mycket nära den ICA Supermarket som ligger i det området. Via Google Maps går det att få fram exakt adress, kontaktuppgifter och öppettider.

Oavsett om du kommer att söka inspiration från många olika håll eller om du är helt säker på vad för markiser du vill ha så fråga flera återförsäljare kring paketpris för markiserna och montering. Det lönar sig alltid att jämföra. 

Att köpa markiser på Lidingö

Bor du på Lidingö och är i behov av markiser på Lidingö? I sådana fall har du flera olika aktörer att välja mellan. Förutom att det finns ett par butiker som har sin plats ute på ön, kan man också dra nytta av hela Stockholms utbud. Sammantaget har man ett mycket stort urval av produkter och butiker att välja mellan. Så vad ska man egentligen tänka på för att hitta rätt?

Litet, nischat eller stort och med låga kostnader?

Det finns undantag från regeln givetvis, men på diverse byggvaruhus är det vanligt att sortimentet är lite mindre och att produkterna som väl finns där är lite billigare. Samtidigt kan man inte räkna med att personalen på ett stort byggvaruhus är lika kunniga som någon som driver en mindre markisbutik ute på Lidingö till exempel. Det finns båda sorterna inom kommunens gränser. 

Generellt kan man förvänta sig lite mer i markisväg just av personer som enbart satsar på detta och solskydd, givetvis. Kanske är priserna lite högre, men du kan också i högre utsträckning vänta dig experthjälp, och att inköparen verkligen har lagt ned tid och energi för att hitta bra tillverkare och/eller leverantörer. 

Behöver du något annat än markiser?

Det finns ett flertal butiker på Lidingö som alla erbjuder lite olika tilläggstjänster och produkter. En butik vi tittar på erbjuder till exempel persienner och duettgardiner, medan en annan fokuserar lite mer på rull- och plisségardiner. 

En fördel är att handla så mycket som möjligt av samma företag. Det skulle kunna innebära att du får ett paketpris, något på köpet eller att du bara odlar en god relation med en lokal näringsidkare. Angående det sistnämnda kan det finnas fördelar med att handla lokalt överlag – se nästa rubrik. 

Bra att stödja det lokala näringslivet

Som boende på Lidingö har du egentligen hela Stockholms urval av markiser att välja mellan. Dock kan det finnas en del fördelar med att handla lokalt. Till exempel: 

  • Kommunen blir mer levande. Genom att stödja de aktörer som finns i kommunen bidrar du till att göra den mer levande. Om de tvingas slå igen kanske det tar lång tid innan en efterträdare kommer. När den efterträdaren väl kommer, kanske denne sysslar med något som inte intresserar dig eller kommuninvånarna.

  • Du sparar tid. Visst, att handla på nätet går snabbt och enkelt. Markiser är dock något man kanske vill klämma och känna lite på innan man köper. Genom att göra det lokalt sparar du tid, bensinpengar och behöver inte vänta ett antal dagar på leveransen. Beställer du under högsäsong kan väntetiderna dessutom vara ganska långa.

  • Miljövänligt. Ja, i många fall är det bra för miljön att handla lokalt. Du behöver inte resa en lång (och kanske onödig) väg till affären. Samtidigt kan du enkelt välja den butik du anser ha bäst miljöprofil.

  • Bli en stammis. Att bli en stammis hos en lokal butik gynnar både dig och ägaren. Kanske kan du få bättre priser vid nästa köp?
13 Jan 2019