Hitta en bra målare i Stockholm

Att hitta en bra målare i Stockholm är inte svårt. Stockholm har en rik hantverkartradition och måleriyrket har gått i arv här i generationer. Stockholms målare besitter stor kunskap om målarhantverket och stans byggnadskultur och vad för sorts färger och nyanser som gett Stockholm sin skönhet.

Med det sagt finns det förstås i en storstad som Stockholm även mindre seriösa aktörer som slarvar med jobbet och saltar fakturorna. Det kan kännas obehagligt att bli lurad av en hantverkare som först verkat förtroendeingivande och trevlig och sedan gör ett dåligt jobb och försvinner. Det ska dock sägas att denna kategori hantverkare är försvinnande liten och att de inte blir långvariga i branschen. Har man oturen att råka ut för en oseriös hantverkare som man anser har lurat en eller gjort ett undermåligt arbete bör man vända sig till allmänna reklamationsnämnden, ARN, med sitt ärende. Läs mer på deras hemsida om hur man går tillväga.

Sök och kolla upp

Det finns både större och mindre målarfirmor som antingen tar sig an alla typer av jobb eller som har specialiserat sig in om några områden, som fönster- eller takmålning till exempel. Både efterfrågan och tillgången på målare är stor, men som kund behöver man sällan vänta mer än en eller ett par veckor på att få ett måleriarbete utfört. Men såklart är det alltid bra att vara ute i god tid.

Det första man bör göra när man vill hitta en bra målare i Stockholm är såklart att söka på nätet. En sökning på målare i Stockholm ger dig direkt namnet på en lång rad firmor som är etablerade på marknaden, men man behöver inte sluta leta där. Att gå in på en jämförelsesajt som reco.se ger dig tillgång till tips och rekommendationer från tidigare kunder och där kan man lätt se vilka företag som generellt gör bra ifrån sig. Några enstaka dåliga omdömen finns dock alltid och behöver i sig inte betyda att firman är oseriös. I många fall kan det handla om bristande kommunikation mellan kund och hantverkare som lika gärna kan bero på kunden. En firma med ett snittbetyg på över fyra kan du alltid vända dig till med vissheten att du har med en bra målare att göra.

Offerter

Begär alltid in offerter från flera olika målare och jämför dem. Försäkra dig om att moms är inräknat (vilket det alltid ska vara) samt be att få se vad kostnaden med och utan ROT skulle bli. Ju mer noggrann du är med vad du vill ha hjälp med, desto lättare blir det för målaren att skriva en offert som stämmer med slutresultatet.

En bra firma garanterar att priset på offerten är slutpriset på jobbet, det ska inte förekomma dolda kostnader som dyker upp först på slutfakturan Om kostnader för resor och annat ska räknas in behöver det också stå på offerten. Dubbelkolla posterna med hantverkaren för att se att du har förstått allt rätt.

Hitta rätt

Vilken målare man i slutändan väljer beror till stor del på hur man kommer överens och vem som har bäst pris. Erbjuder någon målare ett pris som är mycket lägre än konkurrenterna kan det dock vara bra att tänka ett extra varv och kolla upp målaren lite extra. Ett väldigt lågt pris kan vara ett tecken på en oseriös hantverkare men det behöver inte vara det.

När du valt en bra målare och skriver ni kontrakt där alla detaljer om arbetet finns med, även tidsåtgången. Kolla också att målaren lämnar garanti på arbetet, något som de flesta proffshantverkare gör. Luta dig sedan tillbaka och njut av känslan att få ett professionellt hantverk utfört.

15 Dec 2017