Heltäckningsmattor alltmer populärt

Det var ett tag sedan som heltäckningsmattor var populära. På 1970-talet var det en nyhet, som kom framför allt från USA, där de hade sålts ända sedan 1960-talet. Dåtidens nyhet var en angenäm upplevelse. Tänk att ha hela golvet som en mjuk gräsmatta. Gå barfota utan att behöva tofflor på fötterna. Barfota kunde man gå i kanske hela ens hem utan att behöva frysa om fötterna. Det var en dröm även i svenska hem. 

Heltäckningsmattorna lade man i hallen, vardagsrummet, i sovrum och i badrum. Sedan kom man underfund med att de skapade allehanda slags allergier, samlade damm och hår. Och inte hjälpte det om man dammsög. Att tvätta mattor då, lät sig inte göras då mattvättarna var gigantiska apparater som inte kunde tas hem.

Moderna heltäckningsmattor mycket renligare

De moderna heltäckningsmattorna som numera finns i handlarna är sådana att de låter sig rengöras mycket lättare. De skapar inte längre de många allergier som folk har. Mattvättarna är mycket mindre och mycket mer lätthanterliga än de gamla. De ger inte längre de slags allergier som de gamla gav. Dagen dammsugare är också bra mycket starkare och mer effektiva. mattorna håller också udner mycekt längre tid än förut, vilket gör att du inte behöver byta ut dem lika ofta.

Skydda trägolv med en hel matta på golvet

Är det så att du har ett vackert trägolv, kan du med fördel täcka över det med en heltäckningsmatta som du inte limmar fast. Får du den utskuren så att den passar perfekt på golvet, hålls den på plats genom att den passar så perfekt på golvet. Har man till exempel barn, husdjur eller annat som sliter på golvet, kan mattan skydda golvet. När barnen är stora och man inte behöver skydda trägolvet på samma sätt som förut, är det bara att avlägsna mattan och så har man kvar sitt vackra trägolv. Det är inte alla föräldrar som hela tiden vill säga till sina barn att akta golvet. Det blir tjatigt efter ett tag. Då kan det vara smartare att rulla ut en matta som skyddar det.

I Stockholm finns många matthandlar

Bor du i Stockholm kan du besöka mattläggare i Stockholm för att kunna få inspiration för ditt hem. Det kanske är först när man ser hheltäckningsmattorna som man får idéer om vad man kan göra med sitt eget hem och var heltäckningsmattorna skulle kunna passa. Här kan du läsa mer om mattläggare i Stockholm.

10 Dec 2018