Gör grannarna orimligt lyckliga med fasadmålning i Stockholm

Ingen vill stöta sig med sin omgivning men sköter man inte sin fasadmålning i Stockholm blir man garanterat impopulär. Välskötta hus ger bra marknadsvärde.

Vad gör en fastighet attraktiv? I mångt och mycket handlar det om var fastigheten befinner sig. Har man ett mycket fint hus som ligger långt ute i skogen är chansen stor att man ändå inte får mycket för det då det är dags för försäljning. Å andra sidan har man kanske inte heller grannar då. I Stockholm är det en helt annan femma.

En gata blir kanske inte mer attraktiv än dess sämst underhållna hus och då vill ingen vara den där grannen som fyller trädgården med skrotbilar och gamla leksaker som lämnats på tomten fast barnen redan slutat högstadiet. Eller den som varken reparerar tak eller fasad. En välskött fastighet ska vara trevlig att se på och bo i.

Satsa på en fasadmålning

När villan börjar visa klara tecken på sjabbighet är det hög tid att ta kontakt med en målarfirma. För man bör inte ge sig på ett sommarjobb av den digniteten på egen hand. Oftast handlar det om jobb på hög höjd – jo, man kan slå sig mycket vid ett fall på tre meter – och man behöver byggnadsställning, redskap och tid.

Vid en fasadmålning i Stockholm finns också regler att förhålla sig till. Du kan t ex inte byta färg på fasaden utan att först ha fått godkännande från kommunen. Ett målarproffs är den rätta personen för jobbet och sedan är både du och grannarna nöjda.

8 Sep 2023