Golvslipning Stockholm - tips och råd

Golvslipning Stockholm - tips och råd

Kan man rädda ett nött, slitet och fult golv? Många ställer sig tyvärr inte ens den frågan. Istället så går man direkt vidare till punkt B, river ut golvet och investerar i ett nytt. Det är både dyrt och det ger dessutom också en sämre effekt. Med det senare menar vi att nya golv tenderar att kännas väldigt opersonliga och att detta kan komma att sprida sig till övrig interiör i hemmet. Man skapar ett hem som känns kallt och sterilt snarare än ett hem som känns varmt och hemtrevligt. Nya golv behöver tid på sig innan de hittat en egen personlighet och fått en patina.

Fördelen med ett äldre golv är att detta redan gjort sin resa: det har växt klart, det har patinerats och det känns som en naturlig del av inredningen. Men, det slitna då? Det finns nästan alltid en möjlighet att genomföra en golvslipning och genom detta ta bort det översta, slitna lagret. Under detta finns sedan en skönhet och denna kan man också förstärka genom att addera en ytbehandling.

Gällande just ytbehandling finns det flera olika alternativ och bland dessa kan vi nämna lack - en ytbehandling som ger bra skydd och mycket glans till golvet - och olja som ger lite sämre skydd, men en väldig värme till rummet. Mellan dessa, som lite av en blandning, finns sedan hårdvaxolja som blivit ett populärt val under senaste åren. En golvslipning i Stockholm har, helt enkelt, många fördelar. Och, här har vi inte ens nämnt den fördel som får många att välja att slipa golven snarare än att köpa nya. En golvslipning kostar mindre än vad ett nytt golv gör - mycket mindre.

Pris på golvslipning i Stockholm är överkomligt

Man ska givetvis säga följande också: pris på golvslipning i Stockholm varierar och det finns flera faktorer som spelar in i hur pass mycket man som kund får betala. Vilken firma väljer du, hur mycket ska slipas - hur stor yta handlar det om? - och vilket material är golvet gjort av? Till detta så kommer även en fråga om nämnda ytbehandling att spela en roll i kostnaden. Ser man till ett vanligt golv - en parkett - där du väljer lack som ytbehandling så är en rimlig kostnad att betala ungefär 240 kronor/kvm. Det är väldigt billigt i jämförelse med om du skulle köpa ett nytt parkettgolv och lägga in detta.

Men, en viktig fråga handlar om kvalitet också. Rådet är att du inte stirrar dig blind på prislappen för en golvslipning. Tyvärr så ser man att många företag saknar den kunskap som krävs för en professionell, högkvalitativ golvslipning och det är viktigt att vara medveten om som beställare. Välj aldrig på måfå - se till att göra din research gällande försäkringar, garantier, referenser och gällande vilken utbildning personalen har. En golvslipning i Stockholm är det bästa alternativet, men det finns sällan någon slipmån som tillåter ett misslyckande.

16 May 2022