Golvslipning i Stockholm ändrar rummets atmosfär

I många av de äldre fastigheterna i Stockholm finns gamla och nötta trägolv, men de behöver inte bytas ut eftersom de blir fina igen med golvslipning.

Det ligger mycket arbete bakom ett trägolv av den gamla sorten, och golven var avsedda att hålla i många år. Flera golv har verkligen hållit i flera hundra år men de kanske inte längre är lika vackra. Vassa klackar har gjort märken och ålder har gjort att de förlorat sin lyster.

Har du ett gammalt, vackert trägolv finns det ingen anledning att byta ut det även om det inte ser så fint ut längre. Har du tröttnat på den naturliga träfärgen går det dessutom att lägga pigment i lacken och du får en helt ny atmosfär i rummet.

Gamla golv återfår sin lyster och märken försvinner med golvslipning i Stockholm

Modern livsstil gör att vi tar hand om våra golv på ett annat sätt än man gjorde när huset byggdes. Man använde polish för att regelbundet bona golven vilket skyddade och höll dem blanka. Numera dammsuger vi och torkar med fuktig trasa, men med den moderna efterbehandling som finns nu räcker det.

Företag som arbetar med dammfri golvslipning i Stockholm kommer gärna på besök för att se vad det går att göra med ditt golv. Det flesta golv, parkett, massiva trägolv, fiskbensparkett och lamellparkett går att slipa. Kanske ligger det ett trägolv under linoleummattan i köket som du kan ta fram och åtgärda. Moderna metoder för efterbehandling gör att du till och med kan ha trägolv i badrummet.

18 Apr 2022