För en arkitekt i Stockholm är penna, papper och dator högsta prioritet

Du kanske undrar vilka redskap en arkitekt i Stockholm använder och då är svaret att idag är det en övervägande stor del som har datorn som arbetsverktyg. Förr var det penna, papper och linjal.

Det sitter en hel del arkitekter i Stockholm och ritar för hand, men mest i en dator när det ska ritas ett hus, en byggnad eller en park. Det är ställen för människor att vistas i. Men det förekommer andra mer ovanliga och kanske riktigt spännande uppdrag. Inte allt för sällan händer det att det blir en tävling mellan de olika arkitekterna om det gäller ett stort bygge som ska sättas igång. Då gäller det att vara uppfinningsrik och nytänkande för en arkitekt samtidigt som hen har full kontroll över alla de viktiga delarna när det gäller bygg och bygglov. Det är detaljer högt och lågt som ska stämma och finjusteras inför en tävling. Byggnaden eller byggnaderna ska se inbjudande och ut samtidigt som de tar åskådaren med storm.

En arkitekt kan vara med på hur många tävlingar som helst

Är du med och tävlar om ett uppdrag gäller det att vara duktig på att bygga modeller. Detta för att det ska bli mer visuellt och kunden lättare ska kunna göra en bedömning om det är på det sättet det vinnande bidraget ska se ut. Ritningarna görs helt korrekta och skisserna som läggs fram i ett första förslag ska vara tilltalande. En arkitekt i Stockholm behöver vara på tå under hela processen.

22 Mar 2022