Fönsterdekor - det här ska du tänka på

Att sätta upp fönsterskydd är ett bra sätt att skydda sig mot nyfikna blickar från grannar och samtidigt få in ljus i rummet. Det finns flera olika sorters dekor för fönster att välja bland.

Första gången ni var och kikade på ert hus innan ni sedan köpte det, var er första tanke att ni älskade fönstren i huset. Speciellt de fönster som är i vardagsrummet. De är stora och ger ett intryck av att rummet går ihop med den inbyggda altanen som är precis utanför. Nu när ni har bott in er i huset ett par månader så upptäcker ni att ni båda ogillar att fönstren är så pass stora som de är. När ni var och kikade på huset första gången så var det sommar och all växtlighet i trädgården skymde insyn väldigt bra. Nu när vintern kom så känns det lite obehagligt att närmaste grannarna får så mycket insyn in i ert hus. Ni bestämmer er för att sätta upp fönsterdekor på fönstren.

Fönsterdekor som skydd mot insyn

Fönsterdekor är inte bara bra mot grannarnas nyfikna blickar utan kan även vara väldigt snyggt inredningsmässigt. Det finns fönsterdekor som täcker högt upp på fönstret men också de som täcker lite mindre. Det kan vara bra att tänka på storleken av dekoren när man beställer så att man får precis den storlek på höjden man vill ha. Fundera även på om det ska vara fönsterdekor med eller utan mönster. Ett mönster släpper igenom lite extra ljus och är en inredningsdetalj.

26 Oct 2021