Få hjälp med en överlåtelsebesiktning i Uppsala

När man ska göra en bostadsaffär i till exempel Uppsala är det viktigt att man först kontaktar ett besiktningsföretag som kan göra en överlåtelsebesiktning.

Vänd er till en erfaren besiktningsfirma när ni ska göra en överlåtelsebesiktning i Uppsala. Att genomföra en överlåtelsebesiktning är oerhört viktigt för att man ska vara på det klara med bostadens skick innan ett köpekontrakt skrivs. Ni som bor i eller planerar att köpa eller sälja bostad i Uppsala, kan hitta erfarna och pålitliga besiktningsmän som hjälper er med det praktiska när det har blivit dags att kolla bostaden.

Att köpa en bostad, hus eller lägenhet, är för många en av de största och viktigaste affärer man kommer att göra i sitt vuxna liv och därför är det viktigt att allt går rätt till så att inga dolda fel upptäcks efter att affären är avslutad. Då smakar inte champagnen lika gott.

Tillvägagångssätt vid en överlåtelsebesiktning

Efter att man har bokat en tid för en överlåtelsebesiktning får man besök av en besiktningsman som först kommer att gå igenom alla papper och ritningar och som sedan kommer att göra en så kallad okulär besiktning. Detta innebär att man går igenom allt som man kan se, känna och lukta för att se om det finns några direkta, synliga fel.

När detta är gjort kommer man att göra ett antal mätningar i bostaden. Det brukar rekommenderas att man själv är med på besiktningen om man kan eftersom det brukar kunna vara mycket lärorikt och man lär sig vad man ska kolla efter.

12 Aug 2022