Få ett extra rum genom balkonginglasning

Vill ni förlänga sommaren på hemmaplan? Stänga ute regn och rusk? Få ett extra rum? I så fall ska ni glasa in balkongen. Det finns proffs på balkonginglasning i Uppsala som kan jobbet.

En inglasad balkong förstorar lägenheten och förlänger sommaren. Man kan helt enkelt använda sin balkong under en mycket längre period än bara sommaren. Vill man glasa in sin balkong måste man ha ett bygglov först. Är man flera stycken i en bostadsrättsförening som vill glasa in sina balkonger och beställer tillsammans så brukar man kunna få ner priset en bra bit. Beställer man en och en blir priset mycket högre. Så beställ tillsammans om det går.

Bästa tiden att glasa in sin balkong brukar vara under vår, sommar eller höst. Inför en installation behöver man så klart först fixa bygglov. Sen behöver man bara ha plockat undan på balkongen så att den är tom när byggföretaget kommer för att glasa in den. Kanske att ni också måste ta bort parabolen om den sitter i vägen.

Med en inglasad balkong höjs också värdet på bostaden

Det finns två olika slags system när det kommer till inglasning av balkonger. Ramfria och med ram. Ramfri är estetiskt snyggare och mer diskret. Ett företag som bara sysslar med balkonginglasning i exempelvis Uppsala kan självklart erbjuda båda alternativen.

Med en inglasad balkong kan man njuta av balkongen även då det regnar och är lite kallare. Faktum är att man också sänker värmeförbrukningen något eftersom den inglasade balkongen skyddar fönster och dörr. Balkongen blir också ett extra mysigt rum där man kan sitta och läsa eller odla sina växter under en längre säsong och höjer därmed värdet på bostaden. En annan positiv sak är att man minskar bullernivån och slipper trafikljud. En inglasad balkong är också tryggare för både barn och husdjur och skyddar även mot inbrott.

Viktigt att välja ett företag som varit länge i branschen

När man vänder sig till ett företag som är specialiserade på balkonginglasning ska man välja någon som är väletablerad och som varit med ett tag. Skulle balkongglaset eller någon del i framtiden behöva lagas är det en fördel om företaget fortfarande finns kvar och har reservdelar. Annars kanske man måste glasa in hela balkongen igen på nytt. Så välj ett företag som varit länge i branschen och som har många nöjda kunder på sin meritlista så kommer det att gå bra. Vi rekommenderar att läsa mer på denna hemsida: https://www.balkonginglasninguppsala.se/

16 Mar 2020