Epoxigolv och akrylgolv ger slitstarka ytor

Ett epoxigolv är ett slags plastgolv som ger en tålig yta som inte torkar ut. Nu finns det även akrylgolv som liknar epoxigolv men är enklare att anlägga.

Ett industrigolv är inte som vardagsrumsgolvet hemma. Inom industrin behöver golvet vara slitstarkt för att klara av hårt slitage från maskiner, samt tåligt mot kemikalier. Golvet är verkligen grunden i industrilokalen – i dubbel bemärkelse – och måste väljas med omsorg.

Samtidigt så finns det många andra verksamheter som har stora golvytor som slits hårt. Sjukhus behöver fogfria golv som är enkla att rengöra utan att slitas av alla som rör sig fram och tillbaka till fots eller på hjul. En större idrottsanläggning har liknande kravbild: stora ytor som ska hålla för slitage men som kanske även möter specifika krav från olika idrotter.

Epoxigolv ger snygga och tåliga golv

Lösningen för många är att lägga ett epoxigolv. Epoxi är ett plastmaterial med två komponenter som härdas när de blandas. Det gör att golvet kan bredas ut och formas till utan fogar innan det stelnar. När det väl har stelnat är det mycket tåligt. Vänd dig till en professionell firma så får du hjälp att välja mellan olika produkter och hitta just det golv som passar ditt behov.

Det praktiska epoxigolvet har fått en efterträdare som kanske är ännu smidigare: akrylgolv. Akrylgolvet är också ett plastgolv men breds ut på ett annorlunda sätt som gör att härd-tiden kapas. Det gör akrylgolvet särskilt smidigt när man behöver laga trasiga golv som snart måste användas igen.

2 Jun 2022