En målare på Södermalm hjälper till att upprätthålla en viss standard

Södermalm har gått från att vara en stadsdel för fattiga, till att vara inne bland de som har råd att bo där. Dessa har också råd att anlita en målare.

Södermalm i Stockholm är en stadsdel som verkligen gjort en klassresa. Om du bor där så läs gärna Per Anders Fogelströms bokserie Mina drömmars stad. Den skildrar livet för de fattiga och utsatta i denna stadsdel, med början på 1860-talet. Du kommer garanterat att förundras över hur mycket som har hänt sedan dess.

Nuförtiden är det inne att bo på Södermalm och det kan man verkligen förstå. Det är nära till centrum, det är ett charmigt område och livet känns lite mindre uppstyrt och inrutat här jämfört med de mer fashionabla delarna av Stockholm.

Målaren fixar en uppfräschning

Icke desto mindre känns det viktigt att upprätthålla en viss stil på sig själv och sin bostad när man bor på Södermalm. Det må vara hippt men det får inte vara sunkigt. Så, se dig om där hemma. Behövs det en uppfräschning kanske? Börja med en rejäl storstädning och sätt sedan lite ny färg på väggarna.

Du behöver inte göra det själv. Ekonomin tillåter säkert att du anlitar någon för båda sakerna – en städfirma och en målare. De kan göra jobbet medan du är på ditt eget arbete och drar in kosingen som behövs för att betala dem. Det är så samhällsekonomin fungerar och den vill du väl inte rubba, eller hur?

8 Oct 2022