En golvläggare i Göteborg förnyar villan

Om golven i ditt hus har börjat tröttna och behöver bytas, slipas eller läggas om, finns det hjälp att få. En golvläggare i Göteborg kan utföra underverk.

Sedan stampade jordgolv övergavs för flera hundra år sedan har det funnits många trender vad gäller golv i slott och koja. Golv av sten och keramik har haft sin storhetsperiod och sedan länge har vi beundrat trägolv som lagts i fiskbensmönster. Under de senaste trettio åren har metoderna att lägga golv utvecklats radikalt, exempelvis genom så kallade klick-golv.

Du och familjen har bott i er villa i trettio år. I kök och barnkammare har linoleumgolven blivit slitna och eftersom barnen flyttat ut tänker ni omvandla deras två rum till arbetsrum. Heltäckningsmattan i vardagsrummet ska också rivas ut och ersättas med ett parkettgolv.

En golvläggare i Göteborg förvandlar villan

Praktiskt hantverksarbete tillhör inte din passion och därför tänker du kontakta en golvläggare i Göteborg. Du vill ha golv som är praktiska men framförallt vill du ha vackra och hållbara golv. Vad är då mer hållbart i dubbel bemärkelse än trägolv? Trägolv kan slipas om och få en livslängd på kanske hundra år och dessutom används träet om och om igen genom att nya ytor tas fram.

Din golvläggare föreslår att du lägger ett massivt furugolv i det nya arbetsrummet och ett parkettgolv i franskt fiskbensmönster i vardagsrummet. “Kan vi kombinera den typen av golv med golvvärme?”, frågar du. Golvläggaren menar att detta går utmärkt och att han kan samordna jobbet med en rörmokare för installation av golvvärmesystemet.

6 Aug 2023