En bänkskiva i laminat är snygg – och prisvärd

Att lägga tusentals kronor på en exklusiv bänkskiva är onödigt om du ändå renoverar och gör om med jämna mellanrum. Satsa på ett förnuftigt prisvärt material.

Ska du renovera köket? Kul! Det är i alla fall vad många tycker om köksrenoveringar. Intresset för inredning i Sverige har varit superstort de senaste åren, och visar inga tecken på att avta. Bloggar och tidningar med inriktning på inredning är generellt mycket framgångsrika. Svenskar verkar inte kunna få nog av att läsa om inredning och göra om i sina hem gång på gång.

Om du gillar att förnya hemmet ofta kan det vara klokt att inte satsa på de allra dyraste materialen. Tänk hellre prisvärt och snyggt framför exklusivt och snyggt. Det går nämligen att få tag på just snygg inredning i alla prisklasser. Det gäller inte minst inredningen i ditt kök. Tänk bara på bänkskivor. Exklusiv marmor eller prisvärd laminat? Ibland går det inte att se skillnad.

Bänkskiva för dig som vill spara pengar

Om du noga granskar en snygg laminatbänkskiva kommer du märka att du kanske vid en snabb anblick till och med skulle kunna förväxla den med en skiva i dyrt naturmaterial. Den är i alla fall minst lika snygg, och dessutom enklare att sköta om. Laminat är ett tåligt plastmaterial som klarar av det mesta, utom möjligen stekheta kastruller. Använd grytunderlägg.

Självklart är det du själv som bestämmer hur du vill ha det i ditt kök. Men glöm inte att tänka på ekonomin. I dag vill många spara in så många kronor som möjligt för att ha råd med det goda i livet. Då kan det vara klokt att satsa på ett förnuftigt material som laminat i köket.

5 May 2023