Dags för en fönsterrenovering i er BRF?

Det finns några investeringar som kan bli tunga att bära för en BRf, men som handlar om nödvändiga sådana då alternativet – att inte göra dem – kommer att påverka medlemmarnas livssituation till det sämre. En typisk sådan investering handlar om fönster och vi tänkte titta lite närmare på hur man kan tänka gällande sådana. 

Är det så att de fönster som sitter på fastigheterna är dragiga och inte längre håller kylan ute (och värmen inne) så måste man göra någonting. Det givna valet är att man byter alla fönster och investerar i nya. Något som kostar ganska mycket pengar och som tar ganska lång tid. 

Nya fönster tvingar till nytt ventilationssystem

Dessutom så kan ett fönsterbyte vara fel väg att gå sett till att det kan tvinga fram andra investeringar. Om vi säger att du bor i en äldre fastighet i Stockholm där fönstren är utslitna så kan ett byte göra så att ventilationen försämras kraftigt. 

Äldre hus har ofta självdrag genom fönstren och sätter man in nya sådana – ja, då måste också ett nytt system för ventilation köpas in och monteras; något som innebär väldiga kostnader. I många fall så är därför ett annat alternativ mer gångbart; ett alternativ som stavas fönsterrenovering och vi ska titta lite närmare på fördelarna med en sådan. 

Fönsterrenovering i Stockholm har många fördelar

En fönsterrenovering innebär att man ser över de gamla fönstren och renoverar dessa från grunden. Varje fönster reparerar var för sig och tas till en verkstad där kunnig personal fräschar upp allt från beslag till rutor. Vi tänkte titta på några fördelar som finns i att genomföra en fönsterrenovering snarare än ett renodlat fönsterbyte. Fortsätt läsa om varsam fönsterrenovering i Stockholm på: fönsterrenoveringstockholm.com.

 

  • En fönsterrenovering är billigare. Den stora fördelen är att en fönsterrenovering kostar en bråkdel av vad ett fönsterbyte gör. Detta kan vara en väldigt bra anledning då exempelvis hyran inte behöver höjas så mycket. Men, man ska även veta att det i vissa fall krävs ett byte - man kan inte renovera hur många gånger som helst.
  • Korrigeringar kan göras. Ni kan öka ventilationen genom att företaget monterar exempelvis spaltventiler på varje fönster. Detta ger en bättre inomhusmiljö i varje lägenhet.
  • Bättre isolering. Äldre fönster byts ut mot energiglas och detta är något som ger bättre isolering och således lägre energikostnader. Kall luft stannar utomhus och varm luft stannar kvar inne. Dåliga fönster är en stor minuspost sett till energi och uppvärmning för många BRF:er i Stockholm - en fönsterrenovering kan löna sig även sett till detta.

Vi ska dock tillägga att valet av företag måste tas i beaktning. Det skiljer väldigt mycket i kvalitet och många BRF:er där en fönsterrenovering skett har tvingats göra om projektet bara efter något år. Se till att ta in fler offerter och se till att få referenser till tidigare jobb hos exempelvis BRF:er som liknar er. Ibland så kan det löna sig att betala några kronor mer för ett jobb av högre kvalitet. Billigast kan bli dyrast vid en fönsterrenovering – den ska vara hållbar och klara av flertalet år. 

24 Jan 2018