Certifierad takläggare i Göteborg som lämnar garanti på arbetet

Är ni en bostadsrättsförening i Göteborg som behöver hjälp med att lägga om taket? I så fall kan det vara bra att ta hjälp av en certifierad takläggare som även lämnar garanti på arbetet.

En takomläggning är ett stort projekt som även kan kosta en hel del. Därför är det särskilt viktigt att taket blir bra när man lägger om det så att det håller så länge som möjligt. Hur länge ett tak håller beror på vilket slags material det är av och hur noggrann takläggaren som lade taket var. Men också skötsel, underhåll och reparationer påverkar ett taks livslängd. Exempelvis måste tak som det växer mossa på tvättas för att undertaket inte ska bli fuktskadat, medan plåttak som har förlorat sin färg måste målas för att inte rosta sönder.

Ta in offerter från olika takläggare

Är man en bostadsrättsförening, fastighetsägare eller en privatperson som vill anlita en takläggare i Göteborg kan det vara smart att först konsultera två eller tre olika och be om ett kostnadsförslag. Att få taket undersökt i samband med en offertförfrågan är kostnadsfritt. Hur mycket ett nytt tak kostar beror på vilket material som ska läggas och arbetets omfattning. Som privatperson kan man också använda sig av rotavdraget på själva arbetskostnaden. Men man kan inte bara se till priset om man vill ha ett nytt tak utan problem. Man måste också titta på erfarenhet och referenser. Bäst är att välja en takläggare som är certifierad och som lämnar en generös garanti på utfört arbete.

6 Mar 2022