Byt ut detaljerna vid en fönsterrenovering

Vill du spara pengar kan du låta renovera fönstren i stället för att byta ut dem. Det finns reservdelar som haspar och beslag, och en kunnig snickare får allt på plats elegant och smidigt.

Det är populärt att byta till nya fönster med bättre prestanda, men det kostar en hel del. Har du många fönster som är slitna och tänker på kostnaden, är det enkelt att låta renovera dem. Det går att skaffa alla delar som behöver bytas ut. Har haspar eller beslag gått sönder, sätter man bara dit nya. Du har kanske speciella fönster som du är mycket fäst vid och vill ha kvar, och då kan du anlita en byggfirma som gör fönsterrenovering, byter ut behövliga delar och fixar resten med ny färg och plåt.

Snickarglädje kan bevaras

Speciellt utsirade trähus brukar omnämnas som snickarglädje, och har man ett sådant hus kanske fönstren har speciella mått. Man vill inte alltid byta ut mot moderniteter utan bevara ställets karaktär. Det finns nytillverkade fönster som ser ut som i gamla tider, med spröjs och allt, men är man nöjd med sina egna, gediget byggda fönster, låter man bara renovera dem.

Har du många hyresgäster, kan det vara mer lönsamt för dig att bara renovera vid behov just det som har gått sönder. En rutinerad byggfirma går över alla fönster och många kanske inte behöver repareras alls. De som är mest väderutsatta kan behöva lite nytt trä här och där. Lite färg på det, så är alla fönstren snygga igen.

24 Oct 2021