Byggfirma Stockholm - så hittar du rätt

Dags att renovera din bostad i Stockholm? För många så står hemmet överst på prioriteringslistan. Istället för att lägga pengar på resor, på en ny bil eller på olika nöjen så väljer vi att investera i oss själva. Vi skapar personliga, trivsamma hem och detta är givetvis någonting bra.

Men, det handlar också om att det kan slå väldigt fel. Anlitar man fel byggfirma i Stockholm så kan drömmen snabbt förvandlas till en ren mardröm och en utdragen tvist mot utföraren. Detta har tyvärr också blivit allt vanligare.

För några år sedan fanns ett program som handlade om att man synade många av de rena bluffar verksamma inom hantverkarbranschen i Stockholm. Man besökte vanliga familjer som valt att anlita en byggfirma i Stockholm för hjälp med allt från badrumsrenoveringar vidare till större projekt som exempelvis nybyggnationer av villor. Familjer som fått se sina drömmar gå upp i rök och som stod mitt uppe i en tvist med utföraren - och med extremt höga kostnader för en renovering som inte alls nått den verkshöjd man räknat med. Mer information om renoveringar kan man läsa på www.byggfirmastockholm.biz.

Byggföretaget å sin sida vägrade ta ansvar och även fast varje program kom med ett lyckligt slut - i och med att renoveringen slutfördes på ett fackmannamässigt sätt och av en seriös byggfirma i Stockholm - så gav det en massa läropengar. Det visade att man som beställare måste göra jobbet och se till att anlita rätt byggfirma i Stockholm. Här nedan tänkte vi ge några goda råd i hur du ska göra just detta - enligt följande:

  • Ta in offerter. Många byggföretag använder sig av lockpriser och lägger sig medvetet lågt för att få kunder. Genom att ta in många olika offerter så kan du få en bra bild över vad kostnaden ska ligga på - och sortera bort både de billigaste och dyraste.
  • Yrkesbevis. Var noga med att se till att det finns yrkesbevis och olika behörigheter för det jobb som ska göras. Handlar det om en badrumsrenovering så ska man också kunna visa upp att man är behörig för arbete i våtrum. Är man ansluten till någon branschorganisation så är det ett tecken på kvalitet.
  • Referenser. Se alltid till att få nummer till tidigare kunder - och se givetvis till att ringa dessa också. Även exempelvis omdömen på nätet är bra att se över.
  • Kolla historiken. Kontakta Skatteverket och Kronofogden för att se om det finns några anmärkningar där. Kolla även med exempelvis ARN om företaget är listat hos dem.
  • Betala efteråt! Viktigt: du ska aldrig betala i förskott - du betalar när jobbet är besiktigat och klart. Anlita gärna en extern besiktningsman också.
31 Dec 2022