Bygga hus Stockholm - tips och råd

Att bygga hus i Stockholm kan vara en riktigt bra investering. Ser man till huspriserna så har dessa under en lång tid stigit - och inte mycket tyder på att de i framtiden kommer att sjunka. Det handlar om en initial kostnad som på sikt kan bära en enorm frukt.

Och, det handlar dessutom om att man får skapa en bostad som verkligen också är anpassad efter den egna stilen och de krav man har gällande funktion och utseende. Att bygga hus i Stockholm är definitivt något att överväga för dig som har kommit över en tomt.

Men, det handlar också om en ganska lång väg från start till mål. Detta gäller även om du köper ett nyckelfärdigt hus. Det första hindret gäller bygglov och ett godkännande från Byggnadsnämnden. Utöver detta så kommer även andra detaljer in i bilden.

Vilka företag ska du anlita, vilka hantverkare behövs, hur mycket kan - och vill - du göra själv och hur ska hela arbetet samordnas? Man ska även anlita en Kontrollansvarig som upprättar en kontrollplan för arbetarna att följa samt för att delta i tekniska samråd med kommunen. Det handlar om en resa - och för att göra den så smidig som möjlig så är rådet att man redan från start ser till att involvera ett företag vid sin sida.

Välj en erfaren partner för att bygga hus i Stockholm

Ett företag med vana av att bygga hus i Stockholm och som kan visa upp en längre bakgrund inom projekt som liknar ditt. Det finns definitivt värden i att anlita ett företag för detta och det gäller nästan oavsett hur pass mycket hjälp du behöver. Att exempelvis rita huset, välja material, lösa frågor rörande uppvärmning och energi, få allting på en ritning och sedan - så bygglovet är klart - sätta igång med arbetet blir smidigare.

Många företag som har vana av att bygga hus i Stockholm är väldigt flexibla och kan anpassa sig efter beställarens önskemål och behov. Vill du exempelvis ha hjälp hela vägen och därigenom också välja exempelvis totalentreprenad så går det att lösa - vill du å andra sidan ha hjälp med rena punktinsatser medan du själv bygger och löser andra detaljer så är detta heller inget problem.

Poängen är den att du får en stabil partner och ett kunnigt bollplank som gör processen smidigare och sträckan från start till mål kortare.

21 Jan 2023