Bevara dina trägolv med golvslipning i Stockholm

Gamla trägolv är en skatt att förvalta. Sköter man dem rätt håller de i väldigt många år. Om de blivit slitna och fula är det inga problem. Då är det är dags för golvslipning i Stockholm.

Det finns mycket som talar för trägolv. De är tillverkade av förnyelsebara material. De kan slipas gång på gång så länge det finns tillräckligt med trä kvar. Det finns ett i det närmaste oändligt urval av färger och mönster komna ur den naturliga variationen av träslag.

Det gör ju inte heller något att det är väldigt snyggt och passar till precis all sorts inredning. Du kan använda trägolv i stort sett överallt. Undantaget är badrum och tvättstuga.

Det som är helt unikt med golv av trä är att de kan slipas till nyskick.

Hur görs en golvslipning?

Det första som behöver kontrollera är hur tjockt träskiktet är. Finns det mer än fyra mm kvar går det att slipa om. Finns det mindre är det tyvärr dags att köpa ett nytt trägolv. När djupet är kontrollerat tar din golvfirma dit speciella slipmaskiner och andra redskap. Det krävs både proffsiga maskiner och proffsiga hantverkare för att allt ska bli rätt.

Maskinen körs långsamt men framför allt i jämn takt för att slippa hack i ytan. Trånga vinklar slipas med handredskap. Därefter dammsugs rummet noga innan man lägger på det valda ytskiktet, som kan vara vax, olja eller lack. Sedan måste golvet torka minst ett dygn. Förse dina möbler med möbeltassar innan de får flytta tillbaka. Mer om golvslipning hittar du på denna webbsida: https://www.golvslipningstockholm.biz/

25 Oct 2021