Behöver du renovera fönster och fasaden?

Om du behöver renovera fönster eller fasaden på din villa i Stockholm är det bra att komma i kontakt med ett företag med snickare som klarar av det. Om det inte är så att du har tänkt göra det själv. Att renovera fönster är egentligen inte så svårt, som det låter som. Det tar tid, och det kräver rätt utrustning och redskap för renovering av fönster. Det krävs att du har tillgång till ett bord, då du behöver kunna lägga ner fönstret vågrätt för att avlägsna målarfärgen, slipa till det, spackla – ta bort dåliga delar av fönsterkarm och måla om det. En del avlägsnar även glaset, för att komma åt och måla hela karmarna och fönsterbågarna.

Om du inte är intresserad av att renovera fönster själv, kan du alltid anlita en snickare i Stockholm som kan göra det åt dig. Ofta kan man upptäcka att resten av fasaden behöver målas om när man väl börjar med fönsterrenovering. Man ser tydligare skillnaderna när det är en del av fasaden som blir som ny på nytt. Då kan man upptäcka att resten av huset behöver renoveras och målas om. Det gäller liksom vid fönsterrenovering att man avlägsnar dålgia delar av fasaden och ersätter med nytt fräscht byggmaterial.

Så går det till att anlita en snickare i Stockholm

Det finns flera 1000-tals hantverkare i Stockholm, hur ska man kunna sålla mellan 3.500-5.000 byggföretag och hantverkare. Det verkar ju som en omöjligt uppgift. Känner man inte till någon som någon annan kan rekommendera, kan man alltid söka på nätet. Googla till exempel "snickare Stockholm", om det är där du behöver snickare. Då får du en hel lista med hantverkare som kan komma och utföra det som du behöver, men se till att kontrollera företaget innan du anlitar dem. Be om referenser, kontrollera deras priser, läs på om företaget och läs andras omdömen om dem. Det säger inte allt, men kan indikera om de är noggranna och bryr sig om sina kunder.

Viktiga kriterer när du söker byggföretag

Vill man vara noggrann när man anlitar ett byggföretag, kan man ha några kriterier för ett seriöst företag. Här går vi igenom några av dem som är viktiga.

1. Ansvarsförsäkring – ett seriöst företag är medveten om att det alltid händer något. En olycka händer så lätt och då ska inte kunden behöva stå för det, det ska byggföretaget själv stå för.

2. Utbildade och certifierade – det är viktigt med utbildning, men en certifiering visar att de har specialiserat och vidareutbildat sig inom området som de har fått sitt certifikat. Det visar på att de är nogranna med att gå vidare och vill lära sig mer.

3. Nöjd-kund-garanti – har företaget en nöjd-kund-garanti, visar det på att de är måna om att deras kunder ska bli nöjda ohc att de kan tänka sig att rätta till det som kunden inte är nöjd med. Detta är ju inom rimlighetens gränser. Ett företag kan inte rätta till saker i det oändliga, utan ska rätta till sakerna inom rimliga proportioner.

19 Sep 2018