Behöver du markis över terrassen?

Den som har en terrass vill kunna sitta på den även när solen steker hett på dagarna. Solen har blivit allt hetare och har allt fler av de skadligare UV-strålarna. Det gör att vi behöver skydda oss allt mer mot de skadligare UV-strålarna. Ska vi sitta skyddade på terrassen behöver vi terrassmarkiser. Det finns terrassmarkiser som skyddar under längre tid under dygnets timmar. Skaffar man sig en större markis, får man ett längre skydd. Då kan man till exempel skaffa sig markiser med en vikarm, så att man själv kan bestämma hur mycket de ska böja sig över terrassen.

Takmarkiser för pergola

Har du en fin pergola så vill du säkert njuta av den öppna ytan som pergolan erbjuder, men kommer solen och skiner för starkt kan man behöva en takmarkis som skyddar även under en pergola. Då bildar markisen ett tak som du kan spänna över din pergola. En takmarkis kan du ävenn behöva över en inglasad balkong. Det för att kunna skydda balkongen och alla som sitter på den.

Sidomarkiser för vindskydd

En markis kan du även använda som ett vindskydd. Den rullar du ut och kan fästa antingen i en stolpe, som du även kan flytta, eller så kanske du har ett fast fäste som du kan fästa fast vindskyddet i. Genom att ha en markis som vindskydd, slipper du besväret med att gömma undan vindskyddet när du inte vill ha det. De brukar vara ganska skrymmande när man ska ställa undan dem i ett garage eller förråd.

Screenmarkiser som solskydd

Vill man ha ett mer heltäckande solskydd för fönster kan man även skaffa sig de nya slags screenmarkiser som numera finns på marknaden. De täcker effektivt mot solen men ger samtidigt full utsikt ut genom samma fönster då de är ljusa och genomsiktliga (inte genomskinliga, men nästan).

Så hittar du terrassmarkiser i Stockholm

Om du inte vet var det finns terrassmarkiser i Stockholm, kan du googla "terrassmarkis Stockholm" så att du får några kontaktuppgifter till några handlare som erbjuder terrassmarkiser i Stockholm. Sedan är det bara att ta kontakt, beställa hem terrassmarkiser, eller besöka handeln så att du själv kan titta på dem innan du bestämmer dig. Du kommer att upptäcka att det finns så många olika varianter av terrassmarkiser att välja mellan, mellan olika färger och former av terrassmarkiser. Här kan du välja mellan raka eller terrassmarkiser med vikarm så att du får lätt böjda terrassmarkiser.

18 Jun 2019