Badrumsrenovering Uppsala - vanliga frågor och svar

I samband med att man planerar för en större renovering i hemmet så är det naturligt att en massa frågor dyker upp. En badrumsrenovering i Uppsala kommer obönhörligen att komma med en massa frågetecken. Hur hittar jag rätt material, hur mycket kommer det att kosta och vad får jag egentligen göra själv? Vi tänkte här försöka ge dig lite mer kött på benen och vi gör det genom att rada upp några vanliga frågor och ge svar på dessa.

Vad får jag göra själv i samband med en badrumsrenovering i Uppsala?

Du får göra det mesta själv. Utöver att dra el och utföra vissa installationer så kan du själv exempelvis dra vatten och avlopp samt lägga kakel och klinkers. Men, det är skillnad på att få och på att kunna. Vi skulle definitivt råda alla lekmän att ta professionell hjälp vid renovering av badrum i Uppsala. Det handlar om ett rum där vatten och fukt finns naturligt och med detta kommer också högre krav på utförandet. Vad händer om du får en fuktskada? Kommer ditt försäkringsbolag att ersätta dig? Högst tveksamt. Det är säkrare att ta professionell hjälp.

Hur ska jag hitta rätt stil?

Även här finns en fördel i att välja proffs. De har ofta koll på läget och inte sällan så samarbetar de även med arkitekter. Utöver detta kan ett professionellt företag inom badrumsrenovering i Uppsala även rita upp 3-D-skisser som gör att du kan se hur badrummet kommer att se ut. Och, det handlar även om att bolla idéer. Hur kan dina vaga idéer bli verklighet? Det här är en rolig del av en badrumsrenovering: genom diskussioner så kan du få hjälp att hitta exakt den lösning du drömmer om!

Hur påverkas grannarna av en badrumsrenovering i Uppsala?

Det kommer att leva om och detta oavsett hur pass omfattande badrumsrenovering i Uppsala det handlar om. Se alltid till att informera i förväg och välj ett företag som arbetar under de tider på dygnet då de flesta av dina grannar är på jobbet. Även du och din familj kommer att uppleva störningar under arbetet. Ert hem blir lite av en arbetsplats. Skärma gärna av ytor där företaget kan ställa exempelvis kakel, maskiner och allt annat som används. Det gör att ni kan leva ungefär som vanligt.

Kan jag använda rot-avdraget?

Ja, som privatperson kan du använda rot och genom detta betala endast 70% av den totala kostnaden för arbetet. Kolla med Skatteverket innan bara!

2 Oct 2022