Att hitta en bra rörmokare i Stockholm

För alla arbeten som rör husets värme- eller vattensystem är det alltid bäst att anlita en rörmokare. Värme- och vattensystemen är husets blodomlopp, som ser till att det kommer vatten när vi vrider på kranen i köket, eller att toaletten spolar när vi trycker på spolknappen. Oftast tänker vi inte på hur intrikat detta system är, och vad som krävs för att det ska bli hållbart och fungera felfritt år efter år. Visst kan man kanske fixa en läckande kran, och rensa sin golvbrunn, men det mesta av ett hus VVS-system döljer sig faktiskt bakom väggarna. Och tur är nog det, annars skulle kanske fler gör-det-självare ge sig på att försöker fixa större problem själva.

Hitta en rörmokare akut

Om det blivit kallt i radiatorerna, elementen, eller om det inte kommer vatten när du spolar i kranen, har det blivit något fel någonstans i VVS-systemet. I värsta fall är det en läcka, som du inte kan upptäcka. Då måste du snabbt hitta en rörmokare i Stockholm som kan lokalisera problemet och åtgärda det. Lyckligtvis finns det många rörmokare i Stockholm som kan göra akuta utryckningar, det ingår lite i arbetsbeskrivningen att snabbt kunna vara behjälplig när det kniper. De flesta VVS-firmor i Stockholm har rörmokare som turas om att stå på en utryckningslista, och kan hoppa in när det behövs.

Du kan söka på nätet efter akut rörmokare stockholm eller VVS jour stockholm, så kommer du att få upp många träffar. Är det riktigt bråttom så lägg till stadsdelen också. Det minskar antalet träffar men ökar precisionen. En akut utryckning kostar så klart mycket pengar, men du kan alltid få ner arbetskostnaden med ROT-avdraget på 30%. Dessutom, om du har fått en läcka och det inte är självförvållat, så bekostas rörmokaren antagligen av ditt försäkringsbolag.

När du har tid på dig

Är det inte lika bråttom innebär det oftast ingen större kostnad att anlita en rörmokare i Stockholm. Du kan kosta på dig att välja första bästa rörmokare du hittar, men om du vill sondera terrängen lite är chansen stor att du hittar en riktigt bra rörmokare till ett bra pris. Det kan vara bra att välja ut en tre fyra rörmokare i Stockholm och jämföra priser, bemötande och så vidare. En titt på reco.se är alltid informativ, det gäller alla hantverksbranscher. Här kan du se vad tidigare kunder fått för intryck av den rörmokare du är intresserad av. Det syns ganska tydligt på folks reaktioner om en rörmokare tar rimligt betalt och kan sin sak. De som inte håller måttet får tydligt veta det i kommentarerna.

När du valt ut några rörmokare som verkar bra begär du in offerter från de tre bästa, och väljer den som verkar bäst. Be att få en offert där alla kostnader räknats in, även kostnader för resor, parkering och annat. Offerten ska stämma så bra överens med slutpriset som möjligt. Moms ska alltid räknas in på fakturan och det ska tydligt gå att se om priset avser kostnaden före eller efter ROT-avdrag.

Skriv ett tydligt avtal

Skriv alltid ett avtal med rörmokaren innan jobbet, på vad som ska utföras och till vilket pris. Det ska också framgå hur lång tid arbete ska ta. Ett korrekt avtal är bra både för dig och rörmokaren, eftersom det då blir lätt att se att ni båda håller vad ni lovar angående arbete och betalning.

Läs mer om VVS och rörmokeri här.

18 Dec 2018