Asfalt - en fördel för vandrare i Stockholm

Många parkeringar vid vandringsleder är naturliga och kan bli mindre bra om det regnat. Genom att lägga asfalt på dessa runt Stockholm blir det trevligare.

Området utanför Stockholm var omtyckt bland vandrare. I starten fanns en öppen plats som tjänade som parkering. Det som var trist var att allt förvandlades till lervälling då den utgjorde en lite sänka och allt vattnet blev kvar. Detta resulterade i lervälling som gjorde marken hal och fotbeklädnader förstördes.

Markägaren hade uppmärksammat detta och behövde göra något åt det. Marken mådde inte heller bra av att utsättas för alla dessa fordon och blev spårig och ful. Som en idé kontaktade han ett företag som lade asfalt i Stockholm. Han ville be dem komma ut och se om det var möjligt att lägga asfalt och göra en ordentlig parkering.

Asfalt kan läggas med små justeringar

En representant för företaget som själv brukade lägga asfalt i Stockholm kom för att inspektera området. Personen visades runt och markägaren förklarade hur han tänkt. Det visade sig vara fullt möjligt att ordna detta men först behövde de fylla igen lite så att de fick en jämn yta att jobba på.

Under förevändning att han behövde göra något med marken stängde markägaren av området under en dag. Asfalten lades om och rutor markerades för att det skulle var ordning på bilarna som stod där. Han var själv på plats när den öppnades igen för han ville inte missa när vandrarna kom och såg hans nya parkering. Han ville veta om de gillade vad han gjort.

17 Feb 2023