Alltid asbestsanering inför renovering eller rivning Stockholm

Asbestsanering i Stockholm bör vara högst på listan inför en renovering eller rivning. Det hälsofarliga ämnet finns någonstans i de flesta äldre byggnader.

Visste du att asbest finns i olika färger? Asbest är ett samlande namn för hela sex olika mineraler, som hör till underkategorierna blå, brun och vit asbest. Det är mycket man inte vet här i världen. Och så har det alltid varit. Särskilt när det kommer till asbest – för inte alltför länge sedan visste man inte ens att asbest var farligt.

Men det är det. Asbest är jättefarligt. I alla fall för människor och djur som befinner sig där asbest börjat flyga runt i luften. I dag vet man att asbest är så farligt att även en kort exponering för ämnet kan ge mycket negativa konsekvenser för hälsan. Därför är det viktigt att planera för asbestsanering vid rivning och renovering.

Asbestsanering – ring för bokning eller provtagning

Det finns flera firmor som erbjuder asbestsanering i Stockholm. Om du tänkt renovera eller riva hela eller delar av en äldre byggnad bör du ta kontakt med en av dem innan arbetet drar igång. Det hälsofarliga ämnet asbest återfinns nämligen i många byggmaterial som användes innan man förstått hur skadligt asbest är.

I de allra flesta äldre fastigheter finns asbest någonstans i huset. Till exempel i isoleringsmaterial runt rör till oljepannor eller liknande. Eller i lim under plastmattor. Om du inte provtagit för asbest har du inget sätt att veta om det finns eller ej just där du tänkt riva upp.

5 Apr 2023